Thursday 8 January 2009

"aztán majd, blogot is írni kéne...."

Azt hiszem ez a mondat nyerte el nálunk az év mondata címet, annyiszor hangzott el már 2008-ban, de hiába voltak a fogadkozások, valahogy mégsem sikerült semmit írni kedves kis blogunkba már lassan fél éve.

Viszont, most az ünnepi ajándék és képeslap özönök utáni inséges időkben végre jelentkezünk és igyekszünk néhány jó történettel, beszámolóval, képpel bemutatni azt mi történt velünk az elmúlt évben itten Skóciában.

„Hol is vagytok most tulajdonképpen? Mit is csináltok?” – jöhetnek az első kérdések, az információözönnel nem igazán ellátott olvasótól.
Nos jelenleg a Gartmore House-nak nevezett kastélyépületben élünk és dolgozunk, aminek nagyon szép honlapja van itt és ehhez képest egy „icipicit” más, skótos sajátosságokat rejtő mindennapi élete van.


Mindketten úgymond nagyot emelkedtünk a ranglétrán (mármint munkában és nem fizetésben:) a Rob Roy Hotel óta Eszter irodista lett a recepció-iroda-értékesítési vonalon, (a képen látható a kolléganőivel az iroda bejáratánál)
Én pedig felszolgáló vagyok az étteremben, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen elszakadtam volna a hőn szeretett mosogatógépemtől, hiszen itt a felszolgálók edényeket is mosogatnak.
A munkánk tartogat néha szokatlan feladatokat is: Találjátok ki vajon ki lehetett a Mikulás a glasgowi gyerekeknek?